25 ravintolaa, joissa voit nauttia parhaista paellasta Alicantessa
Alicanten innostus riisille on vaikea verrata. Rannikolta sisämaan alueille provinssi tarjoaa kulinaarisen universumin kuivista riisiruokalajeista, kermaisesta riisistä, keittomaisesta riisistä, calderoista (riisipataan) ja uunissa paistetusta riisistä. Valikoima on niin laaja, että jokainen voi löytää henkilökohtaisen suosikkinsa.
Alicante on täydellinen symbioosi meren ja vuorten välillä, mikä heijastuu ruokalajeissa, jotka yhdistävät merenelävien herkkuja kuten katkarapuja, norjalaisia hummeria, punamullia, angereita tai homeria vihannesten ja sisämaan alueiden lihojen kanssa: kaniinia, etanoita, kanaa, vähärasvaista porsaanlihaa ja mehukkaita vasikanpaloja.
Alicanten Kaupunki (L’Alacantí)
Kunnat kuten Alicante, El Campello ja San Juan muodostavat rannikon ytimen, missä rannat luovat ihanteellisen ympäristön nauttia paellaa ja mereneläväriisiruokia. Klassikoiden joukossa ovat:
El Sevilla (El Campello)

Vuodesta 1971 lähtien tämä ravintola San Juanin rannalta (Muchavistalla) on säilyttänyt poikkeuksellisen laadun yllättävän kohtuullisin hinnoin. Menu ei ole suuri, mutta riisiruokia valmistetaan huomattavan hyvin: ”Sevilla” riisi (hummerilla ja kuoriduilla katkaravuilla) on pakollinen, samoin kuin kaniini- ja etanaruokia tai ”Señor Vera” -vaihtoehto (merilohi, artisokat, kevätsipulit ja simpukat).
Osoite: Avinguda d’Alacant, 6, 03560 El Campello, Alicante. Tel: +34 965 65 00 85.
Casa Julio (Alicante)

Yli 80 vuoden historia San Juanin rannalla, tämä on todellinen ikoni Alicantessa. Menut alkavat 30 eurosta, tarjoten upean näkymän ja vaikuttavan valikoiman riisiruokia: hummeri, punakotkat, kuorittu riisi, mustekalat, artisokat… takuulla miellyttäviä.
Osoite: Av. de Niza, s/n, 03540 Alicante. Tel: +34 965 65 10 70.
Casa Filo (Alicante)

Albuferetan kaupunginosassa tämä 70-vuotias paikka tarjoaa intiimin kokemuksen, kaukana turistikohteista. Heidän arroz a banda on legendaarinen, mutta älä unohda kaali- ja turska-variaatioita, kaniinia tai muita mereneläväaineksia. Kaikki kypsennetään perinteisellä tulella.
Osoite: Calle Remo, 7, 03016 Alicante. Tel: +34 965 26 03 02.
La Taberna del Mar (San Juan de Alicante)

Hiukan rannikkoviivasta poispäin löydät tämän viihtyisän ravintolan, joka erottuu perinteisellä kokkauksellaan, kotileivällään, ”cocas”-leivillä ja tietenkin riisiruokillaan. Valikoima ei ole laaja, mutta se riittää: arroz a banda, senyoret, angereita simpukoiden kanssa tai simpukkapaella, harvoin yli 10 euroa per annos.
Osoite: Carrer Benimagrell, 28, 03550 Sant Joan d’Alacant. Tel: +34 678 93 91 36.
Dársena (Alicante)

Gastronominen ikoni Alicantessa vuodesta 1961 lähtien, sijaitsee kaupungin venesatamassa. Täältä löydät unohtumattomia riisiruokia: musta riisi sepionetillä (pienet mustekalat), riisi perunan, valkosipulin ja turskan kanssa tai punakotkasirpuset. Kunnianosoitus Alicanten perinteelle jokaisessa suupalassa.
Osoite: Marina Deportiva, Mlle. Levante, 6, 03001 Alicante. Tel: +34 965 20 73 99.
Marina Alta
Denia, Jávea, Calpe… nämä kulinaariset keskukset sisältävät Michelin-tähden kokkeja ja kalutoriin, jotka toimittavat huipputason punakotkia, norjalaisia hummeria, punamullia ja merilohi parhaimpiin ravintoloihin.
Casa Federico (Denia)

Neljäkymmentä vuotta historiaa sataman läheisyydessä. Yli kaksikymmentä erilaista riisityyppiä (sekä kuivaa että keittoista) lisäksi erinomaiset perinteiset tapakset. Pakollinen kokeiltava on arroz a banda, mereneläväriisi ja turskalla valmistetut vaihteet.
Osoite: Carrer Ausiàs March, 22, 03700 Dénia. Tel: +34 965 78 30 41.
Cala Bandida (Jávea)

Satamanäkymällä varustettu paikka, jossa voi nähdä ja tulla nähdyksi. Vaikka näkymä maksaa, ravintola kompensoi innovatiivisilla riisiruokilla: merenelävät, vuoristoaiheiset ja yllättävän monipuoliset vaihtoehdot, joissa on corbina (merilohi) ja katkarapuja. Pakollinen pysähdys Jávean rannikolla.
Osoite: Puerto de Jávea, Muelle Pesquero, s/n, 03730 Xàbia. Tel: +34 965 79 10 64.
La Perla de Jávea (Jávea)

Klassikko vuodesta 1984 L’Arenalin rannalla. Toinen sukupolvi jatkaa samaa intohimoa riisiä kohtaan. Kohokohtia ovat riisi sepionetillä, angereita ja artisokkaa sekä paella kanalla ja kaniniinilla.
Osoite: Av. de la Llibertat, 21, 03730 Xàbia. Tel: +34 966 47 07 72.
El Cantal (Calpe)

Kirkas ja viihtyisä, Peñón de Ifachin taustalla. Laaja valikoima mereneläväriisiruokia: hummeri, norjalainen hummeri, punaiset ja valkoiset katkaravut, mustekalat… kaikki tarjoiltuna tyylikkäässä, ilmavassa ympäristössä.
Osoite: Calle Isla de Formentera, 16, 03710 Calp. Tel: +34 865 51 16 83.
Marina Baja
Benidorm, Altea ja Villajoyosa: suuria turistikohteita, jotka tarjoavat myös kulinaarisia aarteita, mukaan lukien sekä merenelävä- että sisämaan riisiruokia, calderoita ja maukkaita erikoisuuksia.
La Capella (Altea)

Uuninpaistetun riisin ja kuoritun riisin temppeli, aivan kaupungin sydämessä. Viihtyisä terassi, Välimeren keittiö ja perheystävällinen ilmapiiri. Riisi porsaan kyljysten ja vihannesten kanssa, keittoinen riisi tai grillattu kala täydentävät kokemuksen.
Osoite: Carrer Sant Pau, 1, 03590 Altea. Tel: +34 966 88 04 84.
Ca Marta (Villajoyosa)

Caldero vileron kotikaupungissa Ca Marta käyttää tuoreita tuotteita paikallisesta kalutorista luodakseen riisiruokia angereilla, simpukoilla, norjalaisilla hummerilla, suurilla katkaravuilla tai hummerilla. Heillä on myös variaatioita turskalla ja kukkakaalilla tai ankan kanssa sienillä ja kikherneillä.
Osoite: Avenida del Port, 37, 03570 Villajoyosa. Tel: +34 966 85 34 42.
Taverna El Pòsit (Villajoyosa)

Kokkini Toni Mayor yhdistää Välimeren tapaksia yllättäviin riisiruokiin, kuten riisi mustekalalla ja kurpitsalla (kuiva tai kermaisa) tai ”likainen” riisi mustekalalla ja artisokalla. Fideuà rossejat (ohutnuudelit mustekalalla ja sipulilla) ei myöskään kannata jättää väliin.
Osoite: Avenida del Port, 23, 03570 Villajoyosa. Tel: +34 966 85 15 19.
El Xinorlet (Monóvar)
Alicanten sisämaalla, erilaisen kulinaarisuuden risteyksessä, suositaan poltettua tai ”socarrat” riisiä kaniinin ja etanoiden kanssa, viinitarhojen ja perinteisten puulämmitteisien liedien ympäristössä.
Casa Elías (El Xinorlet, Monóvar)

Ei näyttävää lavastusta täällä, vain loistavaa ruokaa. Kuuluisa kaniini- ja etanariisistään, ohuella kuorella, täydellisellä socarratilla ja legendaarisella maulla. Varaus on välttämätön.
Osoite: Calle Rosales, 7, 03649 El Xinorlet. Tel: +34 966 97 95 17.
Medio Vinalopó
Elda, Novelda, Petrer ja ympäröivä alue ovat koti kulinaarisille helmiöille, joissa on sisämaan riisiruokia etanoilla, kaniinilla, vähärasvaisella porsaanlihalla, sienillä ja vihanneksilla.
Paco Gandía (Pinoso)

Tunnettu riisiravintola, joka tarjoaa vain yhden ruokalajin: riisi kaniinin ja etanoiden kanssa. Yksinkertaisuudestaan huolimatta se on matkan arvoinen Pinosossa, Medio Vinalopó:n sydämessä.
Osoite: C. San Francisco, 2, 03650 Pinoso. Tel: +34 965 47 80 23.
Fayago (Elda)

Monipuolisuus on avain tässä: kuiva, kermaisa tai keittoinen riisi, fideuàs… Kokeile keittoista riisiä pez limónilla (kuninkalikala) ja kanterelleilla tai vihanneksilla ja nuoren vuohen kanssa. Kausin ”de señorito” riisi on todellinen helmi.
Osoite: Calle Colón, 19, 03600 Elda. Tel: +34 965 38 10 13.
La Sirena (Petrer)

Täällä kyse ei ole vain riisistä: kala, simpukat ja laaja valikoima ruokia täyttävät menun. Pakollisia kokeiltavia vaihtoehtoja ovat arroz a banda (kuiva tai kermaisa), riisi turskalla, piquillo-paprikoilla ja kukkakaalilla tai ”memorable” riisiruokia, jotka vaihtuvat viikoittain.
Osoite: Avenida de Madrid, 14, 03610 Petrer. Tel: +34 965 37 17 18.
Casa Sanchiz (Casas de Sanchis, Monóvar)

Maaseudun helmi, jossa puulämmitteiset liedet, gazpacho manchego ja riisiruokat kulkevat käsi kädessä. Kaniini- ja etanariisi on ehdoton, mutta yllättävä mustekalariisi on myös kokeilemisen arvoinen.
Osoite: Partida Cases Roges, 9, 03649 Cases de Sanchis. Tel: +34 617 33 71 41.
Bajo Vinalopó
Elche, Santa Pola ja Crevillente muodostavat alueen, jossa ranta tuo meren ainekset ja sisämaan alueet tarjoavat täyttäviä ruokia. Santa Polan kalutori tarjoaa poikkeuksellisia mereneläviä.
Mesón El Granaíno (Elche)

Keskeinen paikka vuodesta 1964 lähtien. Nykyään kokki Odón Martínez tarjoaa muutamia, mutta voimakkaita vaihtoehtoja: kermaisa riisi punamullilla, mustekalalla ja katkaravuilla, kuorittu riisi ja riisi vähärasvaisen porsaanlihan ja vihannesten kanssa, joka vangitsee Elchen olemuksen.
Osoite: Carrer Josep Maria Buck, 40, 03201 Elche. Tel: +34 966 66 40 80.
Casa Rico (Santa Pola)

Paikalliselta torilta tulevat katkaravut varastavat näyttämön calderoissa ja calderetasissa. Erottuvat ovat skorpionkala (cabracho), simpukka- vaihteet hummerilla ja täydellinen arroz a banda.
Osoite: Carrer Gabriel Miró, 41, 03130 Santa Pola. Tel: +34 965 41 47 06.
Restaurante Galicia (La Marina, Elche)

Pinetin rannalla löydät joitakin parhaista riisiruokista Bajo Vinalopó:ssa. Hyvät hinnat, rennompi tunnelma ja merelliset reseptit saavat sinut palaamaan uudestaan.
Osoite: Playa del Pinet, 67, 03194 La Marina, Elche. Tel: +34 965 41 91 82.
Alto Vinalopó
Villena on tämän maatalousalueen keskus. Täällä riisi erottuu vuoriston tuotteilla: vasikan peitteellä, kausimaisilla sienillä ja lohdullisilla talviruokilla.
La Despensa (Villena)

Toiminnassa 1980-luvulta lähtien kalojen ja monipuolisten riisiruokien parissa. Riisi vasikan peitteellä on pakollinen, samoin kuin kermaisa riisi kaniinin ja sienien kanssa. Kausista riippuen he tarjoavat yllätyksiä, jotka ilahduttavat vieraita.
Osoite: Calle de Cervantes, 27, 03400 Villena. Tel: +34 965 80 83 37.
Vega Baja del Segura
Orihuela, Guardamar, Torrevieja… hedelmällinen alue, jossa monet sanovat crusted riisin keksineen. Maan ja meren yhdistyessä täällä syntyy lukuisia paelloja, calderoita ja perinteisiä ruokia.
Pirrín Arroces (Torrevieja)

Punaisissa verhoissa on todellinen paratiisi riisin ystäville. Arroz a banda, senyoret, musta riisi ja erityispyynnöstä calderoita tai riisi kaniinin ja etanoiden kanssa. Kesän pakollinen pysähdys.
Osoite: Calle Goleta, 34, 03182 Torrevieja. Tel: +34 865 67 87 81.
Mesón Las Jarras (Torrevieja)

Klassikko vuodesta 1976, tunnettu calderosta, kaksiosaisesta riisistä (a banda toisella puolella ja musta toisella) tai arroz de bancalista, joka on täynnä vihanneksia. Pyhiinvaelluskohde sekä Alicanten paikallisille että turisteille.
Osoite: Av. de los Europeos, 12, 03188 Torrevieja. Tel: +34 966 92 00 70.
Restaurante Punta Prima (Dehesa de Campoamor, Orihuela Costa)

Orihuela Costan ja Torreviejan välisellä rajalla Punta Prima yhdistää mereneläväriisiruokia (caldero, musta, a banda) lihaan, grillattuihin tuotteisiin ja ripauksen hienostuneisuutta. Luotettava valinta.
Osoite: Avenida Mar Punta Prima, 28, 03189 Orihuela. Tel: +34 965 32 81 06.
Hoya de Alcoy (l’Alcoià)
Sisämailla sijaitseva alue, jota ympäröi vuoret, ja Alcoy toimii sen keskuksena. Täällä löydät vihannes- ja mereneläväpohjaisia riisiruokia, joissa usein on kukkakaalia, artisokkia, kevätsipulia ja turskaa.
El Caragol (Alcoy)

Yli tusinan erilaisia riisiruokia: merenelävistä vuoristoaiheisiin. Riisi kukkakaalilla, kevätsipuleilla ja turskalla on kausiluonteinen klassikko, samoin kuin riisi porsaan kyljysten, kanan ja vihannesten kanssa. Heidän musta riisinsa mustekalalla on myös kokeilemisen arvoinen.
Osoite: Carrer Capellà Belloch, 11, 03801 Alcoi. Tel: +34 634 70 40 41.

